Борщ з куркою – рецепти приготування

Зміст сторінки:

  1. Як приготувати борщ з куркою звичайним способом
  2. Як приготувати борщ з куркою в мультиварці
  3. Борщ з курки: як його готувати?

Борщ з куркою – дуже смачне, в той же час дієтичне блюдо. У його складі звичні нам і тому особливо корисні овочі. Я багато писала про користь буряку, якщо є час, прочитайте, будь ласка. Зовсім по-іншому станете ставитися до доступного скромному овочу, який повинен бути в раціоні здорової людини в великій кількості.

Крім буряків, в борщ з куркою рекомендую додавати свіжу або заморожену в морозилці морква, білокачанну капусту, куряче філе, цибулю, часник, картоплю і свіжу зелень. А ще помідори, які в холодну пору року цілком можна замінити томатною пастою. Або взяти заморожене томатне пюре, якщо воно у вас є.

Для зниження калорійності борщ з куркою я готую без обсмажування овочів. І вам раджу чинити саме так, якщо хочете ситно обідати, зберігаючи струнку фігуру на довгі роки. Також не рекомендую заміняти куряче філе стегенцями, стегенця та іншими жирними частинами курячої тушки.

Готувати борщ можна двома способами: у звичайній каструлі і в мультиварці. Обидва способи хороші, простіше готувати в каструлі, але за неї треба дивитися. Так що коли у мене немає часу перебувати на кухні, я вибираю мультиварку. Читайте ще: Вегетаріанський борщ. Як приготувати.

Як приготувати борщ з куркою звичайним способом

Складові:

  • 2 курячих філе середнього розміру;
  • 2 невеликих цибулини;
  • 1 великий буряк темно-червоного кольору;
  • 2 великих моркви;
  • половинка капустини середнього розміру вагою до 300 грам;
  • 4 картоплини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 грам будь свіжої зелені;
  • 2 великих стиглих червоних помідора;
  • сіль за смаком;
  • сметана для подачі.

приготування:

Візьміть 2 каструлі: велику і маленьку. У маленькій відваріть нарізану соломкою очищену буряк протягом 15 хвилин, залиште буряковий відвар настоюватися під кришкою. У велику каструлю покладіть промите проточною водою куряче філе, додайте очищену цибулину, залийте двома літрами води і варіть до готовності курки, після чого вилийте бульйон, а цибулину викиньте.

Залийте варене філе двома літрами свіжої питної води, додайте очищену нарізану дрібними кубиками морква, доведіть до кипіння, через 5 хвилин з моменту закипання води додайте нарізаний середніми кубиками очищену картоплю. Варіть 10 хвилин при слабкому кипінні, потім очистіть від шкірки помідори, дрібно нарубати ножем і додайте в борщ.

Нашинкуйтекапусту, попередньо вимивши її і знявши верхні криють листи. Додайте подрібнену білокачанну капусту в каструлю з борщем, а куряче філе витягніть, зменшіть вогонь до мінімального, млоїте борщ до готовності капусти. Очистіть часник, наріжте пластинками, додайте їх в каструлю разом з нарізаним шматочками курячим філе. Влийте буряковий відвар разом з буряком. Томіть під кришкою ще 5-7 хвилин. Посоліть за вкусу.Подавайте зі сметаною і дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Як приготувати борщ з куркою в мультиварці – мій авторський рецепт

Складові:

  • 2 курячих філе середнього розміру;
  • 2 буряки середнього розміру;
  • 1 велика цибулина;
  • 3-4 великих картоплини;
  • 1 велика морква;
  • качан капусти вагою до 350-400 грам;
  • свіжі помідори вагою до 400 грам або томатна паста по смаку;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • свіжа зелень і сметана для подачі готового блюда.

приготування:

Вимийте куряче філе і цілком відваріть його з половинкою цибулини в режимі «Варка на пару». Акуратно злийте з гарячою чаші бульйон, половинку цибулини викинете, філе злегка остудіть.

Наріжте його кубиками і поверніть в чашу. Додайте очищений і нарізаний дрібними кубиками ріпчасту цибулю, терту моркву і терту буряка, а також очищені від шкірки подрібнені помідори. Якщо використовуєте томатну пасту, розчиніть її в воді в пропорції 1: 1.

Додайте всі перераховані інгредієнти в чашу до курки, готуйте в режимі «Гасіння» 20 хвилин, час від часу помішуючи спеціальною лопаткою, після чого вимкніть мультиварку і влийте воду приблизно до половини чаші.

Очистіть і наріжте середніми кубиками картоплю, готуйте в режимі «Варка на пару» 15 хвилин. Наріжте промиту білокачанну капусту якомога тонше, додайте її в чашу мультиварки, долийте води, якщо потрібно.

Готуйте в режимі «Гасіння» півгодини, потім посоліть за смаком, додайте очищені подрібнені зубчики часнику і млоїте в режимі «Підтримка тепла» 10-15 хвилин. Подавайте зі сметаною і зеленню. Дізнайтеся: Як зварити червоний борщ.

Борщ з курки: як його готувати?

Отже, як приготувати смачний, наваристий і ароматний борщ з куркою? Для цього вам будуть потрібні деякі інгредієнти і перевірений рецепт. Список необхідного:

  • 400 грамів курячого філе,
  • 1 буряк,
  • 2 морквини,
  • 5 картоплин,
  • 1 цибулина,
  • 70 мл рослинного масла,
  • ? капустини,
  • 50 грамів томатної пасти,
  • сіль за смаком,
  • перець за смаком,
  • зелень кропу і петрушки,
  • 2 зубчики часнику.

Тепер можна приступати до процесу приготування. Насамперед потрібно нарізати куряче філе кубиками і запустити і в каструлю з водою (вона вже може стояти на вогні). Тим часом займіться підготовкою овочів. Картоплю потрібно почистити і нарізати кубиками або соломкою. Морква і буряк натріть на крупній тертці. Капусту дрібно наріжте, як і цибуля (не забудьте почистити його).

Через 10 хвилин з моменту закипання бульйону можна запускати картоплю. Поки в каструлі все вариться, розігрійте на сковороді рослинне масло, а потім викладайте туди моркву й буряк. Коли овочі стануть більш м’якими, додайте цибулю. Томатну пасту розведіть окропом (додайте його зовсім трохи). Лук повинен стати золотистим.

У цей момент додайте томатну пасту і обсмажуйте все ще протягом 3-5 хвилин. Зажарка готова. З моменту додавання в бульйон картоплі повинно було пройти приблизно 10 хвилин. Настала пора додавати капусту. А через 5 хвилин можна додати і зажарку. Поки борщ вариться, почистіть і подрібніть часник (на блендері або часниковою Давилка), додайте його в каструлю до решти інгредієнтів.

Коли борщ уже майже готовий, потрібно додати дрібно посічену зелень, потім перець. В самому кінці посоліть все, перемішайте, почекайте ще хвилину і вимикайте вогонь. Накрийте каструлю кришкою і залиште суп в такому стані на годину, щоб борщ з куркою настоявся. Готово!

Секрети приготування смачного борщу

Як приготувати ідеальний борщ? Зварити такої можна тільки в тому випадку, якщо слідувати деяким правилам.

  • Приготувати наваристий борщ з куркою буде простіше на більш жирному бульйоні, так що краще використовувати не грудку, а іншу частину, наприклад, крильця або окосту, вони дадуть більш міцний і жирний навар.
  • Щоб буряк зберегла свій колір, можна її перед приготуванням відсвяткувати лимонним соком. А можна в процесі обсмажування додати трохи оцту (1 чайна ложка буде цілком достатньо).
  • Картопля перед додаванням в каструлю можна злегка обсмажити або запекти в духовці, тоді він не розвариться і не розсиплеться в процесі варіння, а борщ буде більш наваристим і смачним.
  • Класичний борщ має специфічний золотистий відтінок, що досягається завдяки пасеруванні овочів на рослинній олії, в результаті якої і виходить так звана засмажкою. Багато обходяться без неї, але вона надає особливого смаку, колір і аромат страви.
  • При бажанні в борщ можна додати ваші улюблені приправи або прянощами. Вони додадуть готовому борщу пікантність. Необов’язково обмежуватися лише перцем і зеленню. Впишуться в будь-який рецепт базилік, орегано та інші трави.
  • Якщо в результаті борщ вийшов не таким яскравим, як хотілося б, то можна додати в нього буряковий настій. Щоб приготувати його, натріть буряк на тертці, залийте окропом (або гарячим бульйоном з каструлі з борщем), додайте трохи оцту, потім доведіть до кипіння, залиште на півгодини, процідіть і вливайте цей склад в суп.
  • Навіть якщо рецепт не містить такої інформації, все одно варто все інгредієнти додавати лише в киплячу воду (або бульйон), інакше смакові якості постраждають, а частина корисних речовин випарується.
  • З того моменту, як в борщ була додана капуста, кришкою каструлю накривати не варто, інакше готову страву буде неприємно пахнути.
  • Щоб смак і колір борщу були більш насиченими, краще довше обсмажувати овочі та додавати їх в самому кінці процесу приготування.

Залишається лише додати, що приготування борщу – це мистецтво, але воно може бути доступно кожної поважаючої себе господині. Достатньо лише дізнатися рецепт цієї страви і хитрості його приготування.