Булочки з маком з дріжджового тіста рецепт з фото

Порцій: 10
Час приготування:
40 хвилин

Булочки з маком з дріжджового тіста – всіма улюблена випічка з дитинства. Здобна випічка, приготовлена ??своїми руками, завжди смачно. На швидку руку до чаю, можете приготувати булочки з начинкою. Готують здобу з корицею, родзинками, горіхами. Для прикраси використовують цукрову пудру.
У цій статті розглянемо ароматні здоби з використання маку. Тісто готуємо здобне дріжджове. Випікати можна різною формою. Рум’яна здобна випічка припаде до смаку рідним і близьким друзям. Особливо в захваті залишаться діти. Записуйте рецепт булочок з маком з дріжджового тіста, обов’язково стане в нагоді!

Які потрібні інгредієнти:

  • борошно вищого сорту півкілограма;
  • стакан молока високої жирності;
  • одне яйце;
  • масло вершкове п’ятдесят грам;
  • півсклянки цукру;
  • сухих дріжджів три ложки;
  • соняшникової або оливкової олії дві ложки;
  • половинка чайної ложки солі;
  • мак і цукрова присипка.

Як приготувати смачні здобні булочки:

Готуємо здобне тісто на булочки з маком
У теплому молоці розчиняєте масло. Додаєте яйце, цукор, дріжджі, ретельно розмішують. Просіваєте борошно через дрібне сито і поступово підсипати в отриману суміш. Місіть здобне тісто на дріжджах, поки не почне відлипати від рук, значить борошна досить. Відправляєте в тепле місце, і чекаєте, поки дріжджове тісто не почне підніматися. У кого є хлібопічка, можна тісто приготувати в ній. В середньому за часом приготування в хлібопічці займає години два.
Здобне тісто на булочки з маком готове. Починаємо приготування солодкої начинки.

Готуємо ніжну випічку
Мак заливаєте окропом, залишаєте хвилин на двадцять постояти. Мак слід розтерти в ступці. Тісто для булочок викладаєте і ділите на кілька частин. Розкочуєте дріжджове тісто середньої товщини. Всю поверхню обмазують приготовленої начинкою з маку, крім країв. Макову начинку для булочок злегка притисніть ложкою до тесту.

Скручуєте пласт в рулет, нарізати смужки по два сантиметри. Духовку заздалегідь розігріваєте. На деко викладаєте папір для випічки. Викладаємо рулетики з маковою начинкою. Щоб здоба виглядала апетитно, вгору змащуєте жовтком. Булочки з маком з дріжджового тіста викладають на відстані один від одного на три сантиметри. Тривалість приготування смачної випічки, двадцять хвилин. У духовій шафі має бути 180 градусів. Виймаєте ароматні здобні булочки і присипаєте цукровою пудрою.

Дітям, до красивою м’якою булочці запропонуйте стакан теплого молока або соку. Дорослим, запропонуйте чашечку міцно завареного чаю. Вони гідно оцінять ваше кулінарне частування. Булочки з маковою начинкою ідеально підійдуть як частування на кожен день, а також прикрасять святковий стіл. В якості начинки також використовують свіжі ягоди, сухофрукти. Не турбуйтеся, якщо в будинку не знайшлося маку або ягід. Без начинки, здоба буде така ж смачна, м’яка і ароматна. Тепер ви знаєте найпростіший і найсмачніший рецепт булочок з маком з дріжджового тіста! Смачну здобу можна готувати кожен день швидко і просто!

Дивіться відео: як приготувати глазур для булочок з маком