Клітковина для схуднення: користь рослинної клітковини для зниження ваги

Найчастіше набір зайвої ваги формується внаслідок порушеного обміну речовин і уповільненої метаболізму – це своєрідне перетравлення і засвоєння їжі в організмі людини. Відсутність швидкого засвоєння призводить до утворення жирової клітини, яка відкладається в «проблемно» для людини місці – де відзначається більше скупчення жирових клітин. Клітковина для схуднення позбавляє від представлених проблем, допомагає в схудненні і в очищенні організму – кишечника, крові.

За допомогою регулярного вживання клітковини дівчата можуть скинути до 3 кг в тиждень – це при невеликому обмеження в харчуванні (при відмові жирного і солодкого). При регулярному вживанні продуктів, що містять клітковину можна позбутися від проблем з набором ваги при наявності генетичної схильності до ожиріння. Представлені факти виглядають вельми вражаюче. Необхідно тільки знати в точності, як правильно приймати клітковину для схуднення, і в яких продуктах вона міститься – це допоможе скласти денний раціон і забути про проблеми із зайвою вагою.

Що таке клітковина

Клітковина є харчові волокна, які містяться в продуктах рослинного походження. Подібні мікроелементи допомагають не тільки очистити внутрішні органи шлунково-кишкового тракту, а й оновити клітини організму, оскільки є основою стінок. Це допомагає схуднути, зберегти молодість організму, шкірних покривів. Клітковина представляється в сухому і рідкому вигляді, що містить пектин. Рідкі харчові волокна при надходженні в організм вбирають холестерин, солі і важкі метали, які потім швидко виводяться природним шляхом.

Клітковина для схуднення

Клітковина для схуднення є незамінною, оскільки сприяє тривалому почуттю насичення – цьому сприяють харчові волокна, які «забивають» шлунок целюлозою. Саме ця речовина посилає сигнали в головний мозок, і настає відчуття насичення.

Практична порада: Якщо ви бажаєте схуднути, замініть один прийом їжі – бажано вечерю – вживанням продуктів з високим вмістом клітковини. Їжте їх повільно і ретельно пережовуючи. За півгодини можна вжити до 200 г рослинних продуктів, які додадуть тривале почуття насичення – як правило, в 200 г рослинних продуктів міститься не більше 300 ккал.

Користь в схудненні

Для повного ознайомлення представляється користь рослинної клітковини для зниження ваги:

  • За допомогою клітковини можна позбутися від шлаків і токсинів, які в кишечнику людини можуть зібратися більше 20 кг.

Рекомендуємо відео: Клітковина і її роль в харчуванні людини

  • Волокно сприяє зниженню цукру в організмі, що допомагає не перетворюватися йому в жирові клітини.
  • Навіть столова ложка сухих харчових волокон дозволяє впоратися з апетитом під час дієти.
  • Застосування розчинної клітковини дозволяє позбутися від постійного бажання перекусити, оскільки, потрапляючи в організм харчові волокна затримують засвоєння цукру. Це сприяє більш тривалому почуттю ситості і заповненому шлунку, в результаті чого відпадає бажання постійно перекушувати.

Практична порада: Клітковину можна придбати в аптеці і додавати її в необхідних кількостях в кефір або молоко. Щоб домогтися кращого результату і очищення організму, необхідно пити більше рідини, ніж раніше.

Протипоказання

Дивно, але клітковина має протипоказання до застосування, які полягають в наступних фактах:

Клітковина для схуднення

  • наявність індивідуальної непереносимості;
  • наявність метеоризму і здуття живота;
  • захворювання шлунка – гастрит, панкреатит та інші;
  • вагітність – провокує газоутворення, чого не бажано під час виношування дитини;
  • післяопераційний період.

Це важливо: При наявності захворювань органів шлунково-кишкового тракту перед застосуванням клітковини для схуднення або очищення необхідно проконсультуватися з лікарем.

Продукти з високим вмістом харчових волокон

Клітковина для схуднення нерідко приймається під час дієти, відгуки та результати про яку тільки позитивні. Зрозуміло, в меню входять тільки продукти з високим вмістом клітковини. Список корисних для схуднення продуктів з вмістом харчових волокон представлений в таблиці.

продукти Вміст клітковини на 100 г продукту Рекомендації для вживання
Кукурудза відварна 7,3 Не рекомендується для дієти в зв’язку з високою калорійністю.
Відварна брюссельська капуста 4,2 Рекомендується для приготування гарніру
Тушкована стручкова квасоля 3,4 Не слід вживати на дієті, але щодня в невеликих кількостях в якості доповнення до гарніру
варена брокколі 3,3 Як гарнір для схуднення
відварна гарбуз 3,2 Використовувати рецепти десертів з додаванням гарбуза під час схуднення. Гарбузова клітковина пропонується і у вигляді порошку, де концентрація харчових волокон вище
відварений буряк 3 Соки без цукру корисні для скидання ваги і в звичайні дні
Цибуля ріпчаста в свіжому вигляді 3 Слід додавати в овочеві салати
Морква в будь-якому вигляді 2,4 Рекомендується в якості перекусу
Свіжа білокачанна капуста 2,4 Обов’язкова присутність під час схуднення
Тушкована білокачанна капуста 2,2 відмінний гарнір
Картопля, зварений «в мундирі» 2,2 Без солі в невеликих кількостях можна використовувати на дієті
Цвітна капуста в тушкованому вигляді 2,1 Без добавок можна використовувати на гарнір
Стебла селери в будь-якому вигляді 1,8 Рекомендується додавати в салати
Солодкий перець в свіжому вигляді 1,7 Обов’язково використовується в приготуванні салатів
Шпинат в тушкованому вигляді 1,3 Використовувати в великих кількостях в приготуванні овочевого рагу

Перераховані продукти з вмістом клітковини краще завжди вносити в раціон – це допоможе позбутися від проблем з кишечником у вигляді закрепів, а також позбавить від набряків, підвищеного холестерину, зніме постійно підвищений артеріальний тиск.

Як правильно вживати?

Розглянуті харчові волокна можуть потрапляти в організм в необхідних для схуднення кількостях в формі таблеток або порошку. Таблетки вживають згідно з поданою інструкції, а ось з порошком все набагато цікавіше. Тут дозування і способи вживання безпосередньо залежать від виду клітковини – з яких злаків або продуктів ця своєрідна «аптечна» клітковина була здобута.

Рекомендуємо відео: Схуднення без проблем. клітковина

Виділяють такі різновиди придбаних харчових волокон:

  • Сибірська клітковина – відмінний жиросжигатель натурального походження. Міститься в великих кількостях у фруктах і ягодах. Для схуднення слід вибирати саме її. Вживати по 2 столові ложки вранці, додавши в сік без цукру або кефір. Протягом дня є гарячі страви з малим вмістом солі і жиру.
  • Пшенична і вівсяна – для виготовлення використовується насіння пшениці та вівса, відповідно. Продукт являє собою відомі пшеничні або вівсяні висівки, які вживають для схуднення по 2 столові ложки тричі за день. Їх можна додавати в каші, супи, соки та інші напої.

Клітковина для схуднення

  • Льняна – харчові волокна з насіння льону гарантують зниження ваги і загальне поліпшення самопочуття. Вживати її слід не більше десертної ложки в день – вранці, додавши волокно в стакан натурального йогурту.
  • Гречана – виготовляється з крупи. Дивно, але всього один стакан сухої крупи містить 20% від загальної норми клітковини, яку необхідно вживати за день. Рекомендується додавати в кисломолочні продукти.

Харчові волокна корисні для організму, як для схуднення, так і для очищення. Норма споживання представлених елементів для жінки – 25-30 г за день (для чоловіків – 38 г).

Рекомендуємо відео: Про клітковині

Використовуючи таблицю вмісту клітковини в продуктах харчування, можна легко визначити – чи вживаєте ви норму харчових волокон за день. Якщо немає, тоді не слід нарікати на зайву вагу, поганий стан шкіри і проблеми з кишечником. Міняйте звичний раціон і вживайте клітковину вранці – так вона краще засвоюється і сприяє очищенню кишечника.