Листковий грибний пиріг швидко і просто, рецепт з фото

Порцій: 4
Час приготування:
30 хвилин

Представляємо вам гранично простий і швидкий рецепт пирога з грибами з листкового тіста. Готувати такий грибний пиріг швидко, а страва виходить не тільки смачним, але і ситним. Одного порційного шматочка вистачить, що заповнити зголоднілий шлунок. Не кожна господиня любить возитися з замешиванием тесту і тому на допомогу прийде готове листкове тісто для пирогів з магазину. Покупне тісто значно скоротить час на приготування листкового грибного пирога і буде таким же смачним і рум’яним як будь-який домашній пиріг. Беріть швидше ручку, блокнот і записуйте швидкий рецепт пирога з грибами з готового листкового тіста.

Інгредієнти для листкового пирога з грибами і сиром:

  • печериці – 350 гр .;
  • тісто листкове (магазинне) – 0.5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • твердий сир – 100 гр .;
  • сметана домашня – 3 ст. л .;
  • перець духмяний мелений – 5 гр .;
  • сіль кухонна – за смаком.

Як приготувати грибний пиріг з листкового тіста:

Готуємо грибну начинку для пирога
Щоб зробити начинку з грибів потрібно попередньо їх відварити. Для цього влити фільтровану воду в середню каструлю і поставити на вогонь. Поки вона буде закипати, можна встигнути підготувати гриби. Сполоснути під струменем холодної води, протерти кожен паперовою серветкою і дрібно порізати. У вже киплячу воду додати 5 гр. солі, після чого відправити в каструлю печериці. Варити до тих пір, поки вони все не осядуть на дно. На дану процедуру знадобитися не більше 15 хвилин.

Готові відварені печериці перекласти на друшляк, добре промити під проточною водою, осушити на підносі, застеленому серветками. Розігріти сковороду з соняшниковою олією, викласти шампіньйони і злегка обсмажити разом з попередньо подрібненою цибулею.

А поки готуватися засмажкою, необхідно підготувати до кулінарній обробці листкове тісто.
Підійде листкове тісто, куплене в найближчому магазині. Потрібно його розрізати навпіл, одну з частин добре розкачати і акуратно викласти на дно дека, попередньо змащеного маслом.
Зверху пласт тесту промазати сметаною, викласти частину обсмажених грибів з цибулею і посипати тертим сиром, повторити попередні дії. Тобто, знову зробити шар зі сметаною, а наступний – грибний з сиром. Що залишився шматок тіста, добре розкачати, перетворивши в млинець, накрити їм вміст дека і закріпити краю.

Готуємо листковий пиріг з грибами і сиром в духовці
Духову піч попередньо розігріти до 180С, потім вставити туди посудину з блюдом, закрити і запікати пиріг не менше півгодини. За цей час можна зайнятися своїми справами, але не варто забувати час від часу поглядати, інакше пиріг з листкового тіста з печерицями згорить.

Ось уже рівно через півгодини грибний пиріг підрум’яниться і забарвитися в золотисто-коричневий відтінок, а це значить що воно повністю готове до дегустації. Як бачите, рецепт пирога з грибами з листкового тіста зовсім не складний і займе зовсім небагато часу на підготовку!

Подається грибний пиріг як окрему страву. За бажанням прикрасити ложкою сметани і рубаною зеленню. Ідеально подавати з соусом з 2 зубків часнику, 5 ст. л. сметани і 30 гр. свіжої подрібненої зелені. Смачного!

Корисні поради
1. Для пікантності додайте в грибну начинку, а саме готову зажарку з грибів і цибулі, 2 щіпки прованських трав.
2. Якщо немає сметани, використовуйте майонез, бажано домашнього приготування.
3. Якщо в сім’ї є противники грибів, то замініть основний продукт курячим філе.

Дивіться відео, пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста