М’ясо з імбиром: рецепти і способи приготування смачних страв

Імбир в молотом і свіжому вигляді використовується в кулінарії вже ні одну тисячу років. Сьогодні настільки багато рецептів приготування перших, других страв, десертів, напоїв, що вибрати з них найкращі вже складно. Чому спеція так популярна і як краще її використовувати з м’ясом?

Як використовувати імбир в кулінарії

Імбир чудово поєднується з м’ясними стравами не тільки тому, що робить їх смак пікантні і цікавіше. Спеція має унікальну властивість покращувати процес травлення, що особливо важливо при вживанні важкої їжі. Імбир допомогою легкого дратівної ефекту стимулює вироблення травного соку, за рахунок чого білки і особливо жири розщеплюються повністю до потрібних організму елементів. М’ясо з імбиром засвоюється легше, швидше і повністю, не засмічуючи кишечник нераспавшимися грудками їжі.


Імбир, часник, соєвий соус – відмінний набір компонентів для маринаду

Найкраще спеція поєднується зі свининою і яловичиною, причому використовувати її можна як в порошку, так і в свіжому вигляді. Є багато рецептів з маринованим імбиром, який виступає більше як гарнір, ніж пікантна добавка. Свіжий корінь часто додають в м’ясний салат. Для цього його очищають від шкірки і нарізають тонкими пластинками. Легкий лимонний смак з острінкой здатний урізноманітнити сприйняття звичного страви і підвищити його корисні якості.

Якщо готувати м’ясо з імбиром, важливо враховувати дозування. Занадто багато спеції не тільки погіршить смак страви, а й може спровокувати подразнення слизової шлунка, що викличе біль, печіння і навіть діарею.

Імбир виступає непоганим компонентом маринадів для м’яса нарівні з соєвим соусом. Він робить волокна м’якше і ніжніше. На Сході частіше гасять шматки м’яса в соєвому соусі з імбиром, на Заході запікають у духовці цільні великі шматки вирізки без кісточки.

Рецепти м’ясних страв

Щоб урізноманітнити щоденне меню, можна скористатися рецептом приготування тушкованою свинини зі свіжим імбирним коренем. Технологія приготування:

  • нарізати свинину тонкими смужками;
  • злегка обсмажити на олії без солі;
  • додати чорний мелений перець, паприку, натертий на дрібній тертці імбирний корінь (3-4 см);
  • перемішати і смажити на невеликому вогні 10 хвилин;
  • додати 1 ст. л. томатного соусу (кетчупу) і стільки ж соєвого соусу;
  • закрити сковорідку кришкою і тушкувати ще 10 хвилин.
  • як гарнір можна використовувати рис або запечені овочі.


Тушковане м’ясо завжди м’яке і корисне для здоров’я

Таке тушковане м’ясо з імбиром завжди виходить м’яким, злегка гострим, красивим на вигляд, з легкими азіатськими нотами в ароматі. У рецепті можна використовувати куряче філе, свинину чи яловичину.

Рецепт запеченої свинячої вирізки в духовці:

  • підготувати цілісний шматок свинячої лопатки без кісточки;
  • зробити в м’ясі глибокі надрізи гострим ножем і начинити їх часником;
  • зверху м’ясо добре натерти сіллю з перцем, посипати майораном і дати промаринуватися 5-6 годин;
  • викласти вирізку в сковорідку і швидко обсмажити з усіх боків на великому вогні, щоб вийшла корочка, яка не дасть соку виходити назовні при запіканні в духовці;
  • м’ясо покласти в деко з бортиками, поставити в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів;
  • в сковорідку, в якій обсмажувалося масло, покласти натертий на дрібній тертці невеликий імбирний корінь, обсмажити 2-3 хвилини і соусом зрідка поливати шматок м’яса.


Імбир – головна спеція в азіатській кухні

За таким принципом можна приготувати свинину, яловичину або баранину. Чим довше буде маринуватися вирізка, тим смачніше і соковитіше буде запечене м’ясо.

Рецепт курячих ніжок з гострими спеціями:

Курка з імбиром і медом

  • промити курячі ніжки, видалити залишки пір’я;
  • підготувати суміш спецій (сіль, мелений імбир, чорний перець, чилі, коріандр, майоран);
  • щедро натерти ніжки спеціями, обмазати оливковою майонезом;
  • дати постояти мінімум 1 годину;
  • деко викласти пергаментним папером або фольгою, змастити олією;
  • щільно укласти ніжки, залишити при температурі 200 градусів на 25-35 хвилин;
  • коли з’явиться рум’яна кірочка, вогонь зменшити і смажити ще 15 хвилин.

Щоб приготувати хороший маринад для м’яса, наприклад, шашлику, можна змішати в окремій ємності соєвий соус, оливкова олія, мелений імбир, чорний перець, червоний, трохи часнику. Дати соусу настоятися 15-20 хвилин і замаринувати в ньому м’ясо на ніч. Воно обов’язково вийде соковитим, ніжним і багатим на смакові відчуття.

Імбир можна сміливо додавати практично в будь-які м’ясні страви. Навіть невелика його кількість допоможе травленню і змінить звичне сприйняття їжі. Ця спеція може стати не тільки ароматним компонентом, але і одним із способів зміцнити здоров’я і зберегти молодість.