Маковий торт зі згущеним молоком, приготування з фото

Маковий торт зі згущеним молоком – улюблений багатьма торт, яким в дитинстві балувала мама. Цей десерт викликає незабутні емоції, викликаючи асоціації з теплом рідної домівки, безтурботністю життя і маленькими дитячими радощами. Щоб знову зануритися в ці відчуття можна просто приготувати це чудове і таке просте блюдо. А якщо ви приготуєте його своїй мамі – це буде самим чудовим сюрпризом. У приготуванні ці ласощі досить не складне, та й інгредієнти можна знайти в будь-якому супермаркеті. Так що не сумнівайтеся і біжіть на кухню – цей десерт вас не розчарує.

складові

Для тесту:

  • Борошно – 240 г.
  • Сметана – 375 м
  • Цукор – 180 г.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Начинка з маку – 1 ст. (Можна придбати вже готову або перетерти мак з цукром самостійно)
  • Розпушувач для тіста – 25 м
  • горіхи
  • Солодкий чай (як просочення)

Для крему:

  • Варене згущене молоко 800 м
  • Сир Маскарпоне 250 м (можна замінити розм’якшеним вершковим маслом)

приготування

Нам необхідно спекти 3 окремих коржа, які і будуть основою для макового торта зі згущеним молоком. Беремо третину інгредієнтів необхідних для тесту і замішуємо масу. Для неї розтираємо яйця з цукровим піском, туди вливаємо сметану і всипаємо борошно з розпушувачем. Додаємо мелені волоські горіхи і начинку з маку. Заливаємо в форму для випічки і відправляємо пектися. Температура випікання – 170? С. Готовність коржа слід перевірити дерев’яною шпажкою. Таким методом випікаємо всі коржі.

Підготувати кремову масу можна таким чином. Візьмемо сир маскарпоне і будемо збивати його міксером, поступово втручаючись варене згущене молоко. Коли крем знайде пишну консистенцію, він готовий. Якщо Ви використовуєте масло, то крем на його основі готується аналогічно, тільки масло обов’язково має бути попередньо розм’якшеним.

Приступимо до формування торта. Кожен корж просочуємо міцним чаєм і рясно покриваємо кремовою масою. Так перешаровувати все горіхово-макові шари. Намагайтеся, щоб крем розподілявся рівномірно – тоді він якісно оживляти торт.

Прикрашаємо готовий маковий торт зі згущеним молоком пластинками мигдалю або перемеленими волоськими горіхами. Можна також використовувати стружку з шоколаду. Після чого, торт слід відставити на деякий час в холод.

Наш дуже смачний десерт готовий і можна виносити його дорогим гостям.



Відео рецепт