Простий і смачний дієтичний суп, рецепти приготування супчика з овочів при дієті на кожен день

Сьогодні в інтернеті можна відшукати широке достаток різних дієт, режимів харчування з індивідуально складеним меню. Ні для кого не секрет, що деякі продукти або ж страви мають особливий дієтичним властивістю. Дозволяють не тільки ефективно схуднути, але й очистити організм від скупчилися токсинів і шлаків. Одним з таких ефективних страв є дієтичний суп, на основі якого може бути складена повноцінна дієта.

В інтернеті ви можете знайти безліч варіантів як приготувати дієтичний суп для очищення, схуднення і зниження апетиту. Для приготування подібного супу можуть бути використані різні інгредієнти, проте часто основними компонентами служать овочі, боби, корисні крупи і злаки. Особливу популярність заслужив корисний суп з капусти, імбиру, буряка та інших інгредієнтів, що сприяють схудненню. Як правило, легкий низькокалорійний суп можна використовувати для схуднення по-різному, включивши в щоденне меню або склавши повноцінну дієту на його основі. Щоб дізнатися корисність дієтичного харчування на супі, правила і особливості такої дієти, показання, відгуки, а також популярні рецепти легких супчиків читайте далі.

Особливості схуднення на супі

Супи вже досить давно є основною стравою і входять практично в кожну дієту. Ефект зниження ваги на супах пов’язаний, перш за все, з їх низькою калорійністю. Як правило, для приготування супу використовуються овочі, крупи, нежирне м’ясо, риба – всі ці продукти мають безліч мінералів, вітамінів та інших корисних речовин. Тому вживання супчика кожен день може зробити благотворний вплив не тільки на процес схуднення, але і на стан організму. Особливо корисно вживання супів для шлунка і кишечника. Легкий низькокалорійний складу дієтичних супів забезпечує їх швидку переробку організмом і швидке засвоєння всіх елементів.

Зверніть увагу: супи здатні не тільки позитивно вплинути на стан здоров’я, але і допомогти нормалізувати роботу кишечника, шлунку при наявності захворювань і відхилень. Саме тому регулярне вживання овочевих і м’ясних супів показано людям, що страждають від гастриту і виразки.

Існують різні варіанти схуднення за допомогою супів. Найпростішим є просто включення легкого супового бульйону в якості одного або двох основних прийомів їжі в день. Крім того на основі перших страв існують також спеціально розроблені дієти і системи повноцінного харчування, покликані допомогти в боротьбі із зайвою вагою і захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Види супів для схуднення

Залежно від бажаного ефекту і впливу дієтичні супи поділяються на кілька видів. Одним з найбільш ефективних і популярних сьогодні є жиросжигающий суп – особливе дієтичне блюдо, в складі якого є спеціальні активні інгредієнти, що впливають на схуднення. Відмінною особливістю супів подібного типу є вплив на процес розщеплення жирової тканини, а також перешкоджання її подальшого зростання. Подібний ефект створюється за рахунок особливих продуктів в складі супчика. Активні натуральні інгредієнти жиросжигающего супу здатні також вплинути на метаболічні процеси, прискорити обмін речовин, створити сечогінний ефект.

Рекомендуємо відео: жиросжигающие Суп – Спосіб Швидко Схуднути

До найбільш популярних інгредієнтів подібних супів для схуднення можна віднести:

  • селера;
  • імбир;
  • перець;
  • капуста;
  • цибуля;
  • каррі та інші спеції.

Існує багато способів приготування жиросжигающих супчиків. Крім традиційного варіанту, гаряче блюдо можна приготувати в духовці або ж в мультиварці, що додасть йому незвичайний, насичений смак і позначиться на його позитивні якості для організму. Однак, для того щоб дієта на легких перших стравах дала бажані результати, важливо не тільки вибрати відповідний рецепт, але і правильно приготувати супчик.

Як приготувати суп для схуднення

В даний час знайти покроковий рецепт приготування дієтичного супу з фото не є проблемою. На просторах всесвітньої павутини можна відшукати більше сотні різноманітних варіантів, як приготувати прості і смачні дієтичні супи в домашніх умовах. Перш ніж приступити до приготування дієтичного супу, необхідно вивчити основні принципи і правила готування, які допоможуть уникнути деяких помилок і дозволять отримати кращий ефект для схуднення.

При вирішенні сісти на легку супову дієту необхідно керуватися такими принципами:

  • вживати виключно супи домашнього приготування;
  • використовувати для готування натуральні продукти, без консервантів;
  • скрупульозно слідувати вказівкам в рецепті;
  • дотримуватися дозувань в рецепті;
  • час приготування повинно бути максимально швидким;
  • варити овочі необхідно в кип’яченій воді, а не прохолодною, що дозволяє зберегти більше вітамінів;
  • використовувати мінімум солі;
  • готувати дієтичне перша страва необхідно з розрахунком на один-два прийоми їжі.

Дієтичний супчик при дієті можна готувати з найрізноманітніших продуктів, жорстких обмежень немає. Ви можете самостійно вибирати основні продукти і додавати додаткові інгредієнти для поліпшення смакових якостей. Крім того, при приготуванні допускається також використовувати каррі, перець, зелень і різні приправи. Єдине, що при цьому необхідно враховувати – це щоб використовувані інгредієнти були натуральними і не містили шкідливих барвників, консервантів.

Види низькокалорійних супів для схуднення

Всі дієтичні супи можна умовно розділити на окремі категорії в залежності від їх дії і складу. Таким чином, можна виділити такі види супчиків для схуднення, як: овочеві, рибні, м’ясні, супи-пюре, жиросжигающие страви. Найпростішими в приготуванні є супчики з м’ясом, рибою і овочами.

Рекомендуємо відео: Дієтичний суп на 100 ккал. Лабораторія Workout.

Такі страви відрізняються низьким вмістом калорій і легкістю приготування, тому можуть ідеально підійти для дієтичного харчування на кожен день. Для їх приготування використовується нежирне куряче, яловиче м’ясо, риба, капуста, морква, буряк, селера, помідори та інші овочі.

Зверніть увагу: категорія м’ясних і овочевих супчиків для дієтичного харчування включає широке розмаїття рецептів. Список допустимих інгредієнтів для приготування досить великий, що дозволяє варіювати рецепти приготування, уникнути одноманітності, стресу на дієті.

Особливу категорію складають жиросжигающие і супи-пюре. Подібні перші страви відрізняються не тільки особливим смаком і насиченістю, а й ефективністю в боротьбі із зайвими кілограмами, сприяючи прискоренню процесів травлення і розщепленню жирових клітин. Подібні легкі страви досить прості в приготуванні, тому їх можна варити і в домашніх умовах, використовуючи блендер або міксер для змішування і подрібнення інгредієнтів.

Рецепти популярних дієтичних супів

При вирішенні перейти на режим правильного харчування і сісти на легку супову дієту, ви можете знайти в інтернеті безліч рецептів приготування різних перших страв для схуднення. Найбільшу увагу в кулінарії приділяється супових бульйонів з м’яса і овочів, однак ви також можете спробувати ефективні і насичені жиросжигающие супчики, що дозволяють швидко привести вагу в норму. При виборі варіантів приготування дієтичних перших страв пам’ятайте, що хороший рецепт дієтичного супу з овочів і м’яса повинен бути максимально корисним, швидким, легким і повинен виключати використання консервантів, приправ, жиру і масла.

Рекомендуємо відео: Дієтичний суп за 10 хвилин. Їмо і не гладшаємо.

Наведемо кілька популярних перших страв для правильного харчування:

Знаменитий Боннський суп з капусти

Складові:

  • білокачанна капуста – 500 гр .;
  • морква 1 шт .;
  • брокколі – 250 гр .;
  • кольорова капуста – 200 гр .;
  • цибуля – 2 шт .;
  • картопля – 4 шт .;
  • пучок петрушки.

Приготування: для початку необхідно дрібно нашаткувати білокачанну капусту, броколі і цвітну капусту слід розділити на окремі суцвіття. Закип’ятити воду в каструлі невеликого розміру, додати капусту, дрібно нарізану кубиками моркву і цибулю. Картопля слід додавати останнім, після того як капуста буде майже готова. Приготований суп зверху посипати зеленню петрушки, для смаку можна додати перцю і дрібку солі.

Легкий гарбузовий супчик

Складові:

  • гарбуз – 300 гр .;
  • будь-яка нежирна риба – 400 гр .;
  • картопля – 4 шт .;
  • помідор – 3 шт .;
  • цибуля-порей – половина стебла;
  • цибулина – 2 шт .;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелень, запашний перець.

Приготування: гарбуз необхідно попередньо помити, вилучити м’якоть, подрібнити, рибу почистити і нарізати на невеликі шматочки. Для приготування відвару переважно використовувати тріску, хека або іншу нежирну рибу. Нарізати всі інші овочі, додати в каструлю з 1 літром окропу. Варити на малому вогні 30-40 хвилин, після чого додати перець, подрібнену зелень і видавлений через землянку часник.

Рекомендуємо відео: рецепт простого дієтичного супу з селери

Жиросжигающее перша страва з селери

Складові:

  • селера – 3 шт .;
  • один невеликий кабачок;
  • морквина – 2 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт .;
  • картопля – 2 шт .;
  • зелень, мелений перець.

Приготування: нарізати селеру невеликими шматочками, кабачок порубати на кубики середньої величини, моркву можна натерти на крупній тертці. Всі нарізані овочі слід додати в 1 літр киплячої води і залишити варитися на 20-30 хвилин на середньому вогні. Після напівготовності зменшити вогонь і дати проваритися на дрібному вогні 10 хвилин, додати зелень і перець. Вживати гарячим.

Легкий курячий супчик

Складові:

  • куряче філе – 400 гр .;
  • картопля – 4 шт .;
  • морква – 2 шт .;
  • цибуля – 2 шт .;
  • зелень, перець.

Приготування: філе попередньо помити і поставити варитися для приготування бульйону, періодично знімаючи піну. Овочі дрібно нарізати, додати в киплячий курячий бульйон, залишити варитися на 30 хвилин. В готовий супчик додати дрібно нарізану зелень і мелений перець за смаком. За відгуками супова дієта є однією з найбільш ефективних і легких. Смачні, легкі і досить насичені перші страви допоможуть уникнути частого прояви і почуття голоду, а також бажання перекусити що-небудь шкідливе. Крім того, така дієта може справити позитивний вплив і на стан здоров’я, а в поєднанні з регулярними заняттями спортом може дати вражаючі результати на шляху до ідеальної фігури.