Рецепт бісквіта який виходить завжди в домашніх умовах

Порцій: 4
Час приготування:
45 хвилин

Немає такої людини, яка б не любила домашню ароматну випічку. Якщо говорити про тортах, тістечках і рулетах: їх основою служить пишний класичний бісквіт. Приготувати десерт буде не складно. Інгредієнти практично завжди є під рукою у господині. Правильно приготовлений бісквіт, виходить ніжним, ароматним, смачним. Записуйте скоріше рецепт бісквіта який виходить завжди, він вам обов’язково стане в нагоді!

Складові:

  • яйця – 6 шт .;
  • цукор і борошно – по 250 г;
  • розпушувач – 5 г (або сода, погашена оцтом – 1 неповна чайна ложка);
  • ванілін або ванільний цукор – 10 г;
  • олія соняшникова.

Як правильно спекти бісквіт в домашніх умовах:

Готуємо бісквітне тісто
Розбиваєте яйця, всипати цукор і збиваєте тестову масу міксером. Повинна утворитися пишна, світла, густа маса. Збивати слід на найвищій швидкості.
Висипаєте соду, погашену оцтом або розпушувач в бісквітне тісто, ретельно перемішують. Борошно просіваєте через сито. Додаєте поступово до отриманої маси, перемішують повільно ложкою. Додаєте ванілін.

Печемо смачний бісквіт для торта
Форму для випікання застилаєте папером для випічки і злегка змащує олією. Бічні сторони також змащуєте маслом, щоб бісквіт не прилипав під час приготування.
З маслом не переборщіть, воно може перешкодити добре піднятися випічки.
Заливаєте форму тестом для бісквіта, відправляєте в духовку, розігріту заздалегідь до ста вісімдесяти градусів.

У холодну духовку бісквітний пиріг ставити не рекомендується, є ймовірність, що корж добре не підніметься.

Час приготування класичного бісквіта п’ятдесят хвилин. Якщо пиріг підрум’яниться по краях, а в середині рідке тісто для бісквіта, слід зменшити вогонь. Сильно різко не прибирають вогонь, бісквітний пиріг може просісти. Готовність перевіряєте сірником, протикає середину, тесту на сірнику немає, корж готовий.

Виймаєте готовий смачний бісквіт з духовки, залишаєте на десять хвилин, щоб охолов. Берете ніж, підрізати по краях, щоб десерт легко відійшов від форми. Перевертаєте на приготовану страву, витягуєте акуратно пиріг, щоб не поламався. Все, пишний бісквіт для торта приготувався.

Тепер ви знаєте простий рецепт бісквіта який виходить завжди. Навіть якщо ви готуєте бісквітне тісто вперше. Класичний бісквіт є основою практично для будь-якого торта, пирога або смачного рулету. Користується великою популярністю серед кулінарів. Готується легко, мінімальна кількість продуктів.

Крім класичного, існують і інші прості рецепти приготування. Відмінності між ними полягає в використанні інших інгредієнтів і різних способах приготування. Але якою б ви не приготували пишний пиріг, він обов’язково припаде до смаку всім ваших друзів, близьких. Особливо він сподобається дітям, адже вони такі ласуни.

Дивіться відео: швидкий бісквіт простий рецепт