Сливовий компот на зиму, рецепт напою без стерилізації

У серпні встигне зливу. З цього чудового фрукта готують варення, джеми, варять компоти. Сливовий компот на зиму, рецепт якого ви дізнаєтеся з цієї статті, стане чудовою заготівлею на зиму, яка не один раз вас виручить в холодну пору року.

Сливовий компот на зиму, рецепт

Всі ми знаємо, що домашні, самостійно приготовані напої набагато корисніше магазинних, адже вони містять тільки натуральні компоненти, не мають в своєму складі консервантів, барвників та інших хімічних речовин, які згубно можуть позначитися на нашому здоров’ї.

Простий рецепт компоту з сливи на зиму дасть вам можливість зробити напій, який із задоволенням будуть пити як дорослі, так і діти. Компот прекрасно впорається з угамуванням спраги, при цьому його можна вживати як в складі щоденного меню, так і подати на святковий стіл. Ваші гості будуть в захваті від його смаку і чудового аромату, який нагадає всім про літо. Як приготувати компот з сливи на зиму без стерилізації?

складові

Даний рецепт розрахований на 5 літрових банок. Для приготування напою нам знадобляться такі продукти:

  • Слива – 2 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Вода – 3 літри.

Так як слива містить кислоту, в компот її додавати не треба.

Крім перерахованих продуктів, нам будуть потрібні заздалегідь підготовлені (чисті і стерилізовані) банки, прокип’ячені закаточні кришки, а також інструмент, без якого в період заготовок на зиму не обійтися – закаточний ключ.

Замість закочувальних кришок можна використовувати спеціальні гвинтові кришки з відповідними під них банками, і тоді закаточний ключ буде не потрібен.

Для компоту можна брати банки різної ємності.

Процес приготування

1.Спелую сливу перебираємо, відкладаємо зіпсованих і м’яку ягоду. Для компоту краще брати фрукти не переспілі, так як будемо заливати їх кілька разів гарячою водою. Сливу обмиваємо проточною водою. Відриваємо хвостики і видаляємо кісточки.

Є сорти слив, де кісточка не відключайте, в такому випадку їх можна консервувати з кісточкою.

УВАГА
Якщо ви вирішили закривати компот зі сливи з кісточками на зиму, кожну сливу краще проколоти, використовуючи товсту голку. В цьому випадку фрукти в напої збережуться цілими і не полопаються.

2.Теперь складаємо її в чисті банки. Заповнюємо фруктами майже всю банку, залишивши порожній третю частину ємності.

3.Ставім на плиту кип’ятити каструлю з водою. Заливаємо окропом доверху банки зі сливою і накриваємо кришками. Ми залишаємо на півгодини настоюватися.

4.Сліваем рідина з банок назад в каструлю і ставимо кип’ятити повторно на вогонь. Заливаємо вдруге сливу в банках і залишаємо на 20 хвилин.

5.Снова зливаємо компот в ту ж каструлю і ставимо кип’ятити втретє. Додаємо цукор, добре розмішуємо і кип’ятимо 10 хвилин.

6.Заліваем окріп до верху банки і закочує кришку.

7.Переворачіваем банки, накриваємо ковдрою і залишаємо остигати.

Приблизно через добу, після повного охолодження, банки з компотом можна прибрати в підходяще для їх зберігання місце (це може бути льох, але така заготовка прекрасно зберігається і в житловому приміщенні, тільки поставити банки потрібно в темне прохолодне місце).

Компот виходить дуже красивого насиченого кольору, при цьому має досить таки солодкий смак, тому при вживанні його можна розводити простою водою на свій смак.

Пропонуємо вашій увазі відео-рецепт, переглянувши який ви наочно побачите, як варити компот зі слив на зиму без стерилізації:

За рецепт сливового компоту на зиму з покроковими фото його приготування ми вдячні їх автору – Нарядчук Олені. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся взимку насиченим смаком цього натурального напою!