Торт Медовик зі згущеним молоком і сметаною, готуємо вдома

Навряд чи знайдеться хоч одна людина, яка не пробував би медовий торт. Цей смак нам прекрасно знайомий з самого дитинства і пристрасно любимо більшістю ласунів.
Якщо ви хочете гідно зустріти своїх гостей або ж просто порадувати своїх близьких, то рекомендуємо вам спробувати приготувати для них торт «Медовик» зі згущеним молоком і сметаною. Готується він дуже легко, тому можна не переживати, що у вас щось не вийде. Просто беріться і робіть! Ваші близькі вам ще скажуть спасибі.

складові

  • Масла вершкового – 200 м + 70 м (для тесту)
  • Меду – 2 ст. л.
  • Цукрового піску – 160 м
  • Яєць – 3 шт.
  • Соди – 1 ст. л. без гірки
  • Ванільного цукру – 1 ч. Л.
  • Муки – 1,5-2 ст.
  • Сметани – 230 м
  • Вершків – 450 мл.
  • Згущеного молока – 350 мл.

приготування

На дуже слабкому вогні розтопіть менший шматок вершкового масла, цукор і мед, безперервно заважаючи. Коли маса стане однорідною, залиште її остигати.

В цей час збийте в глибокій ємності яйця, після чого отриману піну поетапно вводите в збайдужіле масло, ретельно перемішуючи. Погасіть соду і додайте її в цю ж посуд, знову все перемішайте і поставте на парову баню. Готуйте тісто таким чином протягом 30-40 хвилин, поки воно не набуде коричневого відтінку. Не забувайте час від часу помішувати.

Після закінчення цього періоду додайте ванільний цукор, змішайте і дайте постояти близько чверті години. Після цього можете додавати борошно і замішувати тісто еластичне.
Розігрійте духовку до 200 ° С і підготуйте листи, застеливши їх пергаментним папером. Далі, розділіть заготовку на кілька однакових частин і розкачайте в круглі листи. Коржі для торта «Медовик» зі згущеним молоком і сметаною готуються близько 5-7 хвилин, поки не підрум’яняться.

Готові коржі відкладіть окремо в сторону і дайте їм охолонути. Після цього ви можете використовувати тарілку з великим діаметром, щоб вирізати з них рівні кола.

Приготуйте крем. Для цього збийте за допомогою міксера залишився шматок масла (кімнатної температури), сметану і згущене молоко. В отриману масу влийте вершки і збивайте до утворення густої консистенції.

Змастіть отриманим кремом кожен лист, складаючи їх один на одного і збираючи ваш медовий торт зі згущеним молоком.

Прикрасьте зібраний «Медовик» зі згущеним молоком крихтами від обрізків коржів. Для цього нанесіть на верхній шар трохи крему і посипте їх зверху.

Крім того, чудовою прикрасою такої випічки можуть стати солодкі бджоли. Готуються він дуже легко: розтопіть темний шоколад до такої консистенції, щоб з нього можна було зліпити тушку бджоли. Мигдалеву стружку використовуйте в якості крил. Для жовтих же смужок просто розведіть у воді шафран і цукрову пудру і отриманої глазур’ю намалюйте їх.
Готовий торт «Медовик» зі згущеним молоком повинен просочитися кремом, тому залиште його в холодильнику на 10-12 годин, після чого можете подавати на стіл.

Смачного!

Відео рецепт