Торт Оленка на згущеному молоці, покроковий рецепт з фото

Пропоную швидкий і легкий рецепт м’якого торта «Оленка» зі згущеним молоком, який завжди відмінно просочується. Він дуже ніжний і смачний, солодкість згущеного молока прекрасно поєднується з гіркуватим смаком шоколадної глазурі.

складові

Для коржа:

  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана 15% – 1 ст.
  • Згущене молоко -1 б.
  • Цукрова пудра – 3 ст. ложки (можна менше)
  • Гашене сода – 1 ч. Л. (Або пекарський порошок – 1,5 ч. Л.)
  • Борошно – 2 ст.

Сироп для просочення:

  • Вода – 150 мл.
  • Цукор – 1 ч. Л. (Або мед)

Для крему:

  • Вершкове масло 200 – 250 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 б.

Якщо захочете зробити десерт менш калорійним, то зробіть сметанний крем, збивши стакан цукру з 600 грамами 10 або 15% сметани.

Для глазурі:

  • Суміш цукру і какао – кожен інгредієнт по 4 ст. ложки
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 25-30 грам

приготування

Збиваємо яйця і цукрову пудру, поступово додаючи згущене молоко зі сметаною. Вводимо в масу соду (пекарський порошок додаємо в борошно).

У борошно додаємо розпушувач і всипаємо поступово в збиту яєчно-сметанним суміш. Вимішуємо тісто без грудочок. Воно буде рідким, як жирна сметана.

На дно форми кладемо пергаментний папір, змащену вершковим маслом. Наливаємо тісто.

Ставимо в гарячу духовку на одну годину. Встановлюємо 180 – 190? і печемо 25 хв., потім доводимо до готовності при температурі 170?. Займемося приготуванням просочення і крему. Коли корж готовий, ріжемо ножем на три частини. Для кращої просочення можна зрізати і корочку бісквіта. Для просочення додаємо в воду мед або цукор. Столовою ложкою, поступово, просочуємо частини торта. Чекаємо близько 10 хвилин, щоб весь сироп вбрався.

Крем виходить, коли ми збиваємо м’яке (НЕ розтоплене) масло і варену згущенку. Промащуємо кремом перший корж, зверху кладемо наступний і мажемо його.

Зверху прикрасимо глазур’ю. Наллємо в маленьку каструльку молоко, по цукру і додамо какао. Кілька хвилин, помішуючи на невеликому вогні, і бачимо, що маса стала м’якою і блискучою – глазур готова! У готову глазур кладемо масло, розмішуємо і змащуємо верхівку і бічні частини торта.

Посипаємо торт подрібненими горіхами (тертим шоколадом або печивом). Прекрасний десерт – торт «Оленка» на сгущёнке- готовий!

Звичайно, калорійність торта «Оленка» велика. Але невеликий шматочок можна з’їсти без наслідків. Смачного!

Відео рецепт