Торт з коржів зі згущеним молоком, рецепт з фото

Торти, бісквіти, печиво та тістечка зі згущеним молоком завжди були предметом особливого обожнювання у любителів солодкого, а справжній домашній торт з коржів з вареним згущеним молоком це мрія будь-якої ласуни! Але випічка справжнього, з якісних продуктів, торта не всім під силу: недолік практичних навичок, брак часу зводить нанівець всі бажання. Все це дрібниці, приготування торта з коржів не так складно, як здається на перший погляд. Крім того, в даний час все частіше роблять такі торти вже з готових, куплених в супермаркеті вафельних або бісквітних коржів, економлячи час приготування і витрачені зусилля.

Торт з коржів

Давайте не будемо шукати легких шляхів і приготуємо своїми руками дуже смачний торт зі згущеним молоком, чим невимовно порадуємо близьких людей.

складові

  • 200 грам вершкового найсвіжішого масла
  • 110 грам жирної густої сметани
  • 1 банка згущеного молока (НЕ варена)
  • 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом або лимонною кислотою (співвідношення три до одного), можна взяти готовий розпушувач
  • 4 столових ложки з гіркою какао-порошку
  • 200 грам пшеничного борошна вищого гатунку
  • 800 грам сметани з низьким вмістом жиру для крему, можна також взяти вершки
  • 130-140 грам цукрової пудри
  •  пів чайної ложки ванільного цукру

приготування

Коржі з згущеного молока готуються досить просто: підтале масло, жирну сметану і згущене молоко ретельно перемішуємо і злегка збиваємо міксером на малих обертах до однорідної консистенції.

Потім всипаємо какао-порошок, що гаситься соду або інший розпушувач і просіяне через дрібне сито борошно. Навіщо просівати борошно? Коржі стануть ще більш повітряними при випічці, тому не нехтуйте цим дією. Тісто вийде приблизно як на густі оладки або шарлотку, середньої насиченості.

Випікаються коржі в духовці при температурі близько 200-210 градусів досить швидко, близько 10-15 хвилин, слід тільки змастити роз’ємну форму маслом, а ще краще застелити пергаментом, щоб тісто не пригоріло і не прилипло. У форму вилити близько третини всього тесту, спекти до готовності, акуратно вийняти з форми і таким же способом спекти ще два коржа.

Деякі умілі господині йдуть шляхом найменшого опору і печуть один великий корж, після повного охолодження його розрізають на три поменше. Але для цього треба мати особливий навик – тому ризикувати не будемо і приготуємо за класичною методикою.

приготування крему

Поки коржі з згущеного молока остигають, приготуємо крем для прошарку.
За допомогою міксера збити 800 г нежирної сметани до повітряного білосніжного стану, в кінці збивання додати цукрову пудру і ванілін і відразу ж намазувати на остиглі заготовки для смачного торта.

Для додання готового виду виробу потрібно намазати перший шар кремом, рівно зверху укласти другий, злегка придавивши, ще раз промазати сметанним кремом і покласти зверху третій корж, діючи дуже м’яко, щоб не порушити цілісність.

Потім старанно обмазати всі сторони торта, розрівняти поверхню довгим ножем або спеціальною лопаткою. Прикрасити можна по-різному обсипати бісквітної крихтою, шоколадною стружкою, укласти фрукти або шматочки мармеладу, дайте волю творчої фантазії, але не зловживайте адже всьому є своя міра. Витримати в холодильнику близько трьох-чотирьох годин і можна подавати чаю, розрізавши на красиві порційні шматочки.

З покупними коржами

Якщо не хочеться довго возитися з приготуванням, або гості вже на порозі, можна приготувати найпростіший варіант торта зі згущеним молоком і готовими вафельними коржами, хоча можна купити і бісквітні.

приготування

1 звичайна банка згущеного молока, пакетик ванільного цукру і 220 грам вершкового масла збивається міксером до однорідного стану, за бажанням можна додати рубані волоські горіхи 1 склянка, вийде ще більш витончене ласощі.

Готова маса це крем для з’єднання готових вафельних коржів, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Кількості крему якраз вистачить на одну упаковку таких пластів. Промащуємо, накладаючи шар на шар. Обсипаємо зверху і з боків залишками крихт з горіхами, прибираємо в холодильник до приходу гостей. Перед подачею розрізати на невеликі порційні шматочки.

 «Сільський»

Є ще один рецепт торта з вареним згущеним молоком. Його прозвали так за те, що він дуже простий у приготуванні і досить калорійний, тому не захоплюйтеся їм занадто часто, щоб уникнути проблем із зайвою вагою.

приготування

Для тіста беремо 4 курячих яйця, 1 склянка цукру, 2/3 гашеного соди і борошна близько 1 склянки.

Збити яйця з цукром в міцну піну, всипати соду, просіяне борошно і швидко, але акуратно перемішати, щоб тісто не осіло. Вилити в застелену пергаментом форму і спекти в духовій шафі до готовності, не відкриваючи дверцята перші двадцять хвилин. У вас вийде класичний бісквіт, який потрібно розрізати на дві частини після охолодження, промазати кремом і залишити на кілька годин в холодильнику, щоб торт став соковитим і ароматним від крему.

приготування крему

200-210 грам м’якого вершкового масла збити з 1 банкою вареного згущеного молока і 1 пакетиком ванільного цукру. Цей вид крему вважається одним з найпопулярніших серед початківців кулінарів в силу простоти приготування і кількості складових, хоча любительки струнких форм його уникають через підвищену калорійність.

Відео