Запіканка з сиру зі згущеним молоком в мультиварці, рецепт з фото

Сирна запіканка з вареним згущеним молоком – незвичайне блюдо, яке приємно дивує своїм оригінальним смаком. М’який сирний смак буде до вподоби всім, а у любителів вареного згущеного молока це блюдо взагалі стане найулюбленішим!
У рецептурі борошно заміщена манкою, а цукор замінює згущене молоко, що вигідно змінює кінцевий смак. Процес приготування сирної запіканки з вареним згущеним молоком елементарно простий, а необхідні інгредієнти перебувають під рукою у кожної господині. Для створення цієї запіканки використовується мультиварка, зарекомендувала себе як найкраща помічниця на кухні. Перш, ніж приступати до готування, потрібно підготувати:

складові

  • Сир – 0,4-0,5 кг.
  • Варене згущене молоко – 380 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Манка – 40 м

калорійність

  • 1680 ккал.

приготування

Відокремити яєчні білки від жовтків. Сир розім’яти за допомогою вилки і з’єднати з вареним згущеним молоком. Ретельно перемішати.

Вмішати в отриману суміш жовтки яєць. Помішуючи повільно всипати манку. Добре розмішати, щоб уникнути утворення грудочок.

Білки збивати за допомогою міксера або блендера протягом 10 хвилин до утворення щільної піни. Також можна збити вручну, але це займе набагато більше часу. У цьому випадку немає певних рекомендацій по часу, слід орієнтуватися на густоту білків. Піну повільно ввести в сирну масу, акуратно помішуючи. Круговими помішувати рухами довести до однорідної консистенції.

Змастити чашу невеликою кількістю вершкового масла. У неї помістити суміш. На мультиварці вибрати режим «Випічка» і виставити 50 хв. Після того, як вона сповістить про готовність, залишити готову страву до повного охолодження.

Остигнула сирну запіканку з вареним згущеним молоком акуратно дістати з чаші, розрізати на порційні шматки і подавати з фруктовим або ягідним сиропом. Також допустимо використовувати варення або джем.

Відео рецепт