Здобні булочки з дріжджового тіста з яблуками рецепти з фото

Порцій: 4
Час приготування:
55 хвилин

М’які і ніжні здобні булочки з яблуками з дріжджового тіста – тільки уявіть собі, що у вас на сніданок смачна і корисна солодка випічка. Чи вважаєте, що такого не може бути і все булочки смачні, але калорійні і бажано балуватися випічкою слід рідко? Дріжджові булочки з медовими яблуками і корицею – це користь і задоволення. Їх можна з’їсти на сніданок зі склянкою молока або кухлем чаю і зарядитися помаранчевим настроєм на цілий день. Швидше беріть ручку, блокнот і записуйте рецепт булочок з яблуками з дріжджового тіста, приготованих в духовці!

Складові:

  • борошно – 4 склянки;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • яблука – 3-4 штуки;
  • рідкий мед – 1 столова ложка;
  • кориця – 1 чайна ложка;
  • цукор – 120 гр.
  • дріжджі сухі – 1,5 ч л
  • вершкове масло – 100 гр .;
  • лимонний сік – 2 ст.ложки;
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л

Як приготувати булочки з яблуками і корицею з дріжджового тіста в духовці:

яблучна начинка
Яблука вимити, очистити від шкірки, насіння і серцевини. Поріжте на кубики. Викладіть порізані яблука в окремий посуд, додайте корицю. Полийте їх медом і лимонним соком. Відставте поки в сторону просочитися. Начинка з яблук для булочок готова. Можна зайнятися приготуванням дріжджового тіста для булочок.

Готуємо тісто на дріжджах
Просійте борошно, відміряйте 2 склянки і змішайте з дріжджами. Додайте молоко. Замісити дріжджове тісто. Викладіть його на стіл і вимішуйте. Якщо воно ще занадто липке, додайте решту борошна невеликими порціями. За консистенцією тісто для булочок має бути м’яке, не варто забивати його борошном, інакше здобна випічка буде жорсткою.

Добре вимішати дріжджове тісто покладіть в посуд, накрийте харчовою плівкою або чистим бавовняним рушником. І поставте тісто для булочок в тепле місце для вистоювання, приблизно на одну годину. За цей час воно збільшиться в об’ємі в 2,5-3 рази.

Коли тісто підійшло, можна приступити до формування булочок. Обминати його в процесі вистоювання не потрібно. Робочу поверхню злегка пріпиліте борошном або краще змастіть руки рослинною олією. Розкачайте тонко тісто качалкою. Розріжте пласт тесту на квадрати приблизно 10х10 см. У центр кожного квадрата покладіть ложку яблучної начинки і закріпіть протилежні краю квадрата навскоси. Таким чином у вас вийде конвертик з яблуками всередині. Перед випічкою змастіть кожен конвертик збитим яйцем або молоком, це додасть яблучним булочок більш красивий вигляд. Форма булочок може бути різною, на ваш розсуд: конвертики, кульки, косички, гребінці, трояндочки, рулетики, плюшки. І ще існує безліч форм булочок, все залежить від вашої фантазії.

Поставте їх у тепло для вистоювання хвилин на 15-20. Випікайте при t 180 С ° 15 хвилин, як тільки дріжджові булочки з яблуками стали апетитно-зажареними зверху, значить готові. Але не тримайте випічку в духовці довго, перевірте готовність дерев’яною паличкою, зубочисткою або шпажкою. Інакше замість смачних і ароматних булочок отримаєте черстві сухарі.

Красиві булочки з яблуками з дріжджового тіста в духовці апетитні і смачні як свіжі і гарячі, так і остиглі. Подати їх можна як до сніданку, так на обід і навіть до вечері. Солодкі булочки із здобного тіста дуже подобаються маленьким дітям. Порадуйте їх, приготувавши смачну солодку випічку. Тим більше, що рецепт булочок з яблуками в духовці настільки простий, що впорається з їх приготуванням будь-яка починаюча господиня. Смачного!

Булочки трояндочки з яблуками з дріжджового тіста в духовці